HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Oldal térkép
Főoldal
Információk
-- Első Lépések
-- Csoportleírások
-- A Világról
-- Szerepjátékos szabályok
Karakteralkotás
-- ET Sablon
-- Avatar-foglaló
-- Admini hírdetettek
Keresők
-- Keresett karakterek
-- Játékostárs kereső
Taglista
Profil
Üzenetek
Latest topics
» Varázslatos helyszínek
by Book of Shadows Szer. Jan. 24, 2018 10:13 am

» Egyéb igénylések
by Book of Shadows Szer. Jan. 24, 2018 10:09 am

» Graeme McKellar
by Graeme McKellar Szomb. Jan. 13, 2018 9:10 am

» Események a világban
by Book of Shadows Csüt. Jan. 11, 2018 5:32 pm

» Képességek
by Book of Shadows Szer. Dec. 20, 2017 1:11 pm

Átjelentkezés

Karakternév:


Jelszó:
Share | 
 

 Történelem

Go down 
SzerzőÜzenet
Book of Shadows
☽ MESÉLŐ ☾
Book of Shadows

Hozzászólások : 48
Kor : 119

TémanyitásTárgy: Történelem   Kedd Dec. 12, 2017 9:59 pm


Történelem

Kezdetek


Boszorkányok és Warlock-ok
Az emberiség hajnalán egy Neena nevű nő talált rá a Nexus-ra. Megérezte az erejét és először ugyan megijedt, de párjának is megmutatta. Végül azonban nem tudtak ellent állni az azt körülvevő erő csábításának. Mind a ketten halhatatlanná váltak és ugyan Neena-t emlegetik az első boszorkányként, de ez nem fedi teljesen a valóságot. Az erejük semleges volt, leginkább valami boszorkány és warlock fölött álló lénynek lehetne őket nevezni. Neena párjáról nem sok feljegyzés maradt fent, ugyanis a férfinak nyoma veszett, sokan úgy tartják, hogy a nő végzett vele.
Az első szülött lányuk, akitől valóban számítható a boszorkány vérvonal, a ma élő legtöbb boszorkány az ő leszármazottja. A másodszülött fiú pedig az első warlock-nak tekinthető, akitől sokan a ma élő warlock-ok közül származnak. (A pusztán warlock felmenőkkkel rendelkező családok legalább is.)
Neena-nak késöbbi gyermekei halandók lettek ugyan, de a vérvonal időnként előbukkant az ő családfájukban is, így a halandó szülökkel rendelkező boszorkányok nagy része minden bizonnyal ezen gyermekek leszármazottja.
Neena többször felbukkant a történelemben, a legutóbbi feljegyzések alapján néhány boszorkány család összefogott és egy másik síkra száműzték őt, mivel a nő úgy ítélte, hogy itt az ideje megálljt parancsolni az emberiségnek.

Fényőrök
Az Égiek teremtették őket, ám eleinte nagy ellentét feszült köztük, hogy milyen szerepet is kellene betölteniük. Nagy részük úgy vélte, hogy a fényőröknek harcosoknak kellene lenniük, karddal és szárnyakkal, mely koncepció bizonyos részeiben fent is maradt az angyalábrázolásban. Az égiek másik fele mentorként tekintet rájuk, akik tanácsaikkal tartják a jó úton, akiknek szükségük van rá. Ez az verzió leginkább Jézus vagy Buddha formájában maradt fent a köztudatban és végezetül az Égiek megegyezésre jutottak az utóbbi szerep mellett.

Az Alvilágiak
Nem tudni sokat a kezdetekről a Warlock-okat leszámítva. Sokan úgy vélik, hogy azóta léteznek démonok, mióta emberi gonoszság és ezen démonok alkották az árnyőröket válaszol a Fényőrökre. De erre már a démonok maguk sem emlékeznek, feljegyzések sem maradtak fent.

Később...


Az erőviszonyok folyamatosan változtak a jó és gonosz képviselői között. A középkor kimondottan nem kedvezett a boszorkányoknak, amikor is jószerével fény derült a létezésükre és többszáz boszorkányt égettek meg. Sokan úgy tartják, hogy ebben a démonoknak is sok szerepük volt, de ezt aligha lehet bizonyítani.
Csak a boszorkányok és fényörök munkálkodásának köszönhető, hogy a világunk a mai formájában fent maradt és mindezt nagy részt számunkra láthatatlanul tették, senki sem emlékszik bármi szokatlanra. Ugyan néhány eset örökké velünk fog maradni, mint a pestis járvány, Pompei pusztulása és néhány a legszörnyűbb természeti katasztrófákból, ezek azok, amikben nem tudták a démonokat és egyéb alvilági lényeket megállítani, de sikeresen elfedték a valós eseményeket. Munkájukat pedig a mai napig igyekeznek ellátni, ami elsősorban az egyensúly fent tartása.
Az 1500-as években alapult meg a varázsiskola, mely alig 10 éve nyitotta meg újra a kapuit egy évszázados kihagyást követően. Erről bővebben az Árnyak könyvében olvashatsz.

Démonok hierarchiája folyamatosan változott, általában az élen mindig egy Forrás állt. (Minden gonosz forrása) Persze voltak időszakok, amikor senki sem parancsolt senkinek, jelenleg is egy amolyan köztes időszakot élünk, nincs senki az élen, az utolsó Forrás, Lupo 2012-ben pusztult el és azóta sem volt képes senki betölteni a szerepét. Persze az erősebb démonok közül mindig kerülnek ki önjelölt vezetők, de nincs egységes hierarchia jelenleg.
Ezen időszakok a történelemben sosem jelentettek jót, hiszen a boszorkányoknak fel kellett készülniük egy sokkal szervezetlenebb és ezzel sokkal gyakoribb démon támadásra.
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://charmedworldtwo.hungarianforum.com
 
Történelem
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Charmed World :: Leírások :: Információk-
Ugrás: