HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Oldal térkép
Főoldal
Információk
-- Első Lépések
-- Csoportleírások
-- A Világról
-- Szerepjátékos szabályok
Karakteralkotás
-- ET Sablon
-- Avatar-foglaló
-- Admini hírdetettek
Keresők
-- Keresett karakterek
-- Játékostárs kereső
Taglista
Profil
Üzenetek
Latest topics
» Varázslatos helyszínek
by Book of Shadows Szer. Jan. 24, 2018 10:13 am

» Egyéb igénylések
by Book of Shadows Szer. Jan. 24, 2018 10:09 am

» Graeme McKellar
by Graeme McKellar Szomb. Jan. 13, 2018 9:10 am

» Események a világban
by Book of Shadows Csüt. Jan. 11, 2018 5:32 pm

» Képességek
by Book of Shadows Szer. Dec. 20, 2017 1:11 pm

Átjelentkezés

Karakternév:


Jelszó:
Share | 
 

 Csoportok és leírások

Go down 
SzerzőÜzenet
Book of Shadows
☽ MESÉLŐ ☾
Book of Shadows

Hozzászólások : 48
Kor : 119

TémanyitásTárgy: Csoportok és leírások   Kedd Dec. 12, 2017 9:54 pmA hozzászólást Book of Shadows összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Dec. 16, 2017 5:47 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://charmedworldtwo.hungarianforum.com
Book of Shadows
☽ MESÉLŐ ☾
Book of Shadows

Hozzászólások : 48
Kor : 119

TémanyitásTárgy: Boszorkányok   Szomb. Dec. 16, 2017 5:39 pm


HalandókHalandókból van a legtöbb és a legegyszerűbb őket leírni. Ők az átlagemberek, ők azok, akik benépesítik a világot és a legtöbb esetben mit sem tudnak a varázslatos lények és démonok létezéséről. Csak élik a mindennapjaikat, munkába járnak, vannak hobbijaik, családot alapítanak, vagy nem és egyszer csak meghalnak. Meg kell jegyezni, hogy San Francisco egy elég drága város, így nem kimondottan jellemzik a gettók vagy az alvilági élet legalja. Persze itt is vannak szegényebbek, gazdagabbak, jók és bűnözők de hajléktalant nem sokat látsz például.

Alcsoportok

- Gyanútlanok
A fentebb említett átlagemberek, akik mit sem sejtenek semmiről.

- Ártatlanok
Olyan halandók, akiket valamiféle természetfeletti veszély fenyeget. Egy árnyőr balszerencsével sújtotta  őket, egy sötét árny követi őket, ami elszívja az életerejüket, egy démon kiszemelte és rémálmokkal sújtotta őket, vagy akármi más, ami nem fogható kézzel, de ezek a halandók mindenképp egy boszorkány segítségére szorulnak, különben a napjaik meg vannak számlálva. Természetesen a veszély elmúlásával átkerülnek más alcsoportba, de az alcsoport rákerülhet egy addig gyanútlan halandóra is. Az alvilági lények számára az emberi élet kioltása nem jelent problémát, így általában valamiféle táplálékszerzés vagy esetleges jövőben betöltött szerep lehet az oka, hogy az őket kiszemelő alvilági lassan kívánja elvenni az életüket. A lélek, mint olyan értékes fizetőeszköz odalent.

- Leendő fényőrök
Az ártatlanokkal ellentétben az őket fenyegető veszély állandó és halálig tartó. Ők a halandók legjobbjai, tiszta lelkűek, így ők minden bizonnyal fényőrré válnak haláluk után. Ez az, amit az árnyőrök igyekeznek meggátolni, belehajszolni őket öngyilkosságba (mely kizáró ok abban, hogy fényőrré váljanak). Balszerencsét bocsátanak rájuk, vagy más módon sodorják őket depresszióba, lehet, hogy egy hozzájuk közeli személynek adják ki magukat. Természetesen a fényőrök és boszorkányok igyekeznek ezt meggátolni, de ők csak akkor tudják egy jelöltről, hogy leendő fényőr, amikor már egy árnyőr a halandó mellé szegődött, így gyakran elkésnek. Az öngyilkosságon kívül bármilyen más halálmód a fényőrséget eredményezi. A másik módja, hogy valakiből ne lehessen fényőr ebben az alcsoportban, ha az említett árnyőr sikeresen megtöri az egyén lelkét. Ez lehet évek munkája is.

- Beavatottak
Ez az alcsoport magáért beszél. Ezen halandóknak tudomása van a varázslat és a lények létezéséről. Hogy milyen szinten, ez a beavatótól függ. A szem-, és fültanúknak gyakran törlésre kerül a memóriája, de a maroknyi halandó, akikben egy boszorkány vagy alvilági megbízik, bizony hasznos is lehet. Nem mind kedvelik ezen tudást, sokan úgy vélik, hogy a boszorkányüldözés okkal történt, így vannak halandók, akik ezen varázslatos lények elpusztítására akár az egész életüket is feltették. Ezen egyének memóriája azonban gyakran kitörlésre kerül erősebb boszorkányok által.

- Bukottak
Ők nem voltak mindig halandók, valaha ők is valamelyik varázslatos csoportba tartoztak, de vagy meg lettek fosztva képességeiktől, vagy ők mondtak le róla.
Mindenféle ex-démonok, ex-boszorkák, de akár egyszer volt állatok is - talán egy boszorkány vagy démon alakította át őket emberré és engedte őket útjára - mászkálhatnak közöttünk, titkolván valós kilétüket.
Ők ugyanúgy öregednek, mint bármely halandó, semmiben sem különböznek a többi embertől, kivéve a múltjukat.

 


A hozzászólást Book of Shadows összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Dec. 17, 2017 5:36 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://charmedworldtwo.hungarianforum.com
Book of Shadows
☽ MESÉLŐ ☾
Book of Shadows

Hozzászólások : 48
Kor : 119

TémanyitásTárgy: Re: Csoportok és leírások   Szomb. Dec. 16, 2017 5:41 pm


BoszorkányokUgyan nincs különösebben jó hírnevük a történelemben, de valós szerepük épp hogy az ellenkezője. Alapvetően ugyanolyan emberek mint bárki más, de a nagy egészben betöltött szerepük valamivel fontosabb. Olyan képességek birtokosai, melyek meghaladják az átlagos halandókét és olyan küldetésük van, mely folyamatos éberséget igényel.
Boszorkányok vagy halandók gyermekei egyaránt születhetnek boszorkánynak. A második esetben könnyen lehet, hogy a felmenők között volt egy boszorkány, akár tíz generációra visszamenőleg. De egy teljesen halandó felmenőkkel rendelkező gyermek is születhet boszorkánynak, ha a világ egyensúlya megkívánja.
Képesek varázsolni bűvige és rituálék segítségével, melyek mind tanulhatók, azonban van egy (esetenként több) egyedi képességük is, mely mindenki számára különböző és általában a személyiséghez igazodó. Ezeknek erőssége változó, senki nem tökéletes mindenben. Tehát a három varázslat típus, amit felismerünk a CW 2.0 világában az a bűvige, rituálé és az egyedi képesség. A karakterlapon 1-5 skálán pontozzuk őket, ahol az 1-es az alapszintet, 3-as az átlagosat és az 5-ös a legfelsőbb szintet hivatott jelölni. A szétosztható pontok pedig a karakter alcsoportjától függ. Bővebben ott találjátok meg a pontokat, amikkel dolgozhattok.
Ugyancsak az admin dönthet úgy a karakterlap olvasását vagy egy-egy kalandot követően, hogy extra ponttal jutalmazza a karaktert, amit tetszőlegesen, vagy specifikusan oszthat el az illető.Képességek

Bűvige:
Avagy igézetek, melyek lehetnek latin szövegek, vagy pár soros versikék. Általában a latin verziók az öreg, és minden esetben működő igézetek, míg verselni bármelyik boszorka képes. Utóbbi lehetőségnek az a hátulütője, hogy nem csak a megfogalmazásnak kell nagyon pontosnak lennie, de a mögötte húzódó szándéknak is. Ez talán azon ága a varázslásnak, mellyel a legtöbb fiatal boszorka megküzd és mindenkinek volt egy pár visszasült igézete.
Rituálé:
Gyakran tartalmaz valamiféle beszédet, vagy kántálást, de a fő komponense gyakorlatilag bármi lehet. Bájital főzése is egy rituálé, hiszen meg van szabva a recept, de ha szeretnél rajzolni egy pentagrammát, hogy bezárj valakit, az is egy rituálé. A rituálék azt takarják, hogy pontosan meg van adva mire van szükséged, milyen alakzatokat kell felrajzolnod, mire írj, milyen színű gyertyát égess és lehetne sorolni napestig. Sok boszorkánycsaládba született gyermeknek van egy családi Árnyak Könyve, melyben sok rituálé és már létező bűvige megtalálható, egyébként pedig marad az egyedüli kísérletezés és a spirituális boltookban kapható könyvek, melyek időnként beletalálnak egy-egy dologba.
Egyedi képesség:
Ez az a képesség, ami egyedi, ami vele született és ugyancsak gyakorlást igényel, de változtatni nem lehet. Ahogy a boszorkány öregszik és tanul, kialakulhat egy-két extra képesség, de némelyeknél nem. Ha több mint egy képességgel rendelkezik valaki, azok gyakran kiegészítik egymást valamilyen formában, nagyon ritka amikor azok teljesen különbözőek. Az árnyak könyvében felsorolt képességek nem hiánytalanok, ez leginkább a ti kreativitásotokra van szabva.
Ne feledjétek, ez nem az X-men, senkinek sincs szárnya, kék bőre vagy egyéb fizikai eltáltozása vagy fizikai elváltozással járó képessége.
Ugyancsak vannak gyakoribb és ritkább képességek. Sokkal egyszerűbb egy valamelyik elemet irányító boszorkánnyal találkozni, mint mondjuk olyannal, aki látja a jövőt.

Minden boszorkányra vigyáz egy fényőr onnantól kezdve, hogy a boszorkány képességekkel rendelkezik. Sok boszorkány már születése óta, de sokan csak idősebb korukban képesek használni az erejüket. Onnantól kezdve azonban minden bizonnyal vigyáz rájuk egy fényőr. Lehet, hogy a tudtukon kívül, lehet, hogy a fényőrük valaki az ismerettségi körükben, de sokan vélik úgy, hogy hasznosabb felfedniük magukat a védenceik előtt. Onnantól kezdve a boszorkány tudja hívni a fényőrét, tud kérdéseket feltenni, aztán vagy kap válaszokat, vagy nem.
Sok boszorkány mellé ugyancsak szegődik egy Bizalmas, amely egy állati társ, a legtöbb esetben egy macska, de lehet kutya, nyúl, madár, kígyó, olyasmi ami nem okoz feltűnést mint egy háziállat és szemmel tudja tartani a gazdáját. Mivel ők érzékelik a spirituális jelenlétet, gyakran képesek segíteni a boszorkányuknak, amíg minden más tekintetben átlagos háziállatoknak tűnnek.
A boszorkányok csupán jóra használhatják a képeségeiket és semmiképp sem használhatják személyes érdekekre. Eleinte csak a fényőr figyelmezteti a karaktert, később az Égiek viszont megköthetik vagy teljesen el is vehetik a képességeket. Ha csak a boszorkány nem választja a fekete mágiát, mely esetben első gyilkosságuk alkalmával warlock-ká válnak és az Égieknek nincs befolyása fölöttük.
A boszorkányoknak azonban nem kell a jóság megtestesítőjüknek lenniük, hogy megtarthassák a képességeiket, vannak olyanok, akik szeretik feszegetni a határokat és épp csak sosem lépik át azt a határvonalat, ami valóban gonosznak minősülni. A boszorkák sem szentek, egyszerűen csak nem szárad egy ártatlan élete a lelkükön. Ha mégis, ők megtették a tőlük telhetőt.Alcsoportok

- Tudatlanok
Azok a boszorkányok, akiknek ugyan már megvan a képességük, de az olyan gyenge, vagy jelentéktelen, hogy nekik sem igazán tűnik fel. Ilyen lehet például a múlt megálmodása és ehhez hasonló dolgok, amiket épp ésszel meg tudnak magyarázni maguknak. Ha pedig nincs a szolgálataikra aktív szükség, lehet, hogy a fényőreik is maradnak inkognitóban. Minden képesség értékük 1.

- Tanoncok
Épp csak kezdik megérteni a magia és a sajá varázserejük működését. A többség tanoncnak minősül teljes tinédszer korában, sokszor még később is. A tanoncok lehetnek más boszorkányok, vagy akár a fényőr pártfogásában, vagy tanulhatnak a Varázsiskolában melyről bővebben az Árnyak Könyvében olvashatsz. A szétosztható pontok ezen csoport számára 5. Ez változhat az előtörténet, kalandok, vagy a játék mennyisége függvényében, melyről minden esetben az admin értesíti a játékost. Minden esetben csak egy egyedi képességük van.

- Boszorkányok
Teljes tudatában vannak a mágikus világnak és saját képességeiknek. Továbbra is tanulnak és fejlődhetnek, de azt már mindenféle pártfogás nélkül is képesek elérni. Az általuk szétosztható pontok maximálisan 11. Ez változhat ugyancsak az admin által jutalmazott pontok útján. Nekik lehet akár két egyedi képességük is, de nem haladhatja meg a hármat. A szétosztható pontok nem változnak egy vagy több egyedi képesség esetén.

- Mesterek
A legjobbak, a kovenek vezetői, az aktív harc legrégebbi résztvevői és mindenki, aki könnyen lehet, hogy a teljes életét a mágiának áldozta fel. Az általuk szétosztható pontok 14. Nekik is lehet több egyedi képességük, de nem kötelező. A stétosztható pontok nem változnak egy vagy több egyedi képesség esetén.

- Megkötöttek
Van egy rituálé, melyet a boszorkányok képesek elszórni másokra, vagy akár önmagukra. Másokra elszórni sokkal nehezebb, így ez a ritkább eset.
Ha a boszorkány önmagára szórja el, akkor a rituálét követően elveszíti a képességeit és teljesen halandóvá válik. Ennek feloldása nem lehetetlen, de más boszorkány segítségére van szükség.
A másik opciót leginkább gyerekekre alkalmazzák, azok a boszorkány szülők, akik nem szeretnék ha gyermekük használná a képességeit, amíg teljesen tudatában is van mit is tesz, de felnőttre is el lehet szórni akarata ellenére. Ugyanaz a személy képes megtörni az igézetet, ha akrja. A másik lehetőség, hogy az igézet megalkotója meghal, így az "átok" automatikusan megtörik.
A megkötött boszorkányok minden képesség értéke 0, míg az igézet megtörésekor visszatér az eredeti érték.


 


A hozzászólást Book of Shadows összesen 11 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 11, 2018 4:01 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://charmedworldtwo.hungarianforum.com
Book of Shadows
☽ MESÉLŐ ☾
Book of Shadows

Hozzászólások : 48
Kor : 119

TémanyitásTárgy: Re: Csoportok és leírások   Szomb. Dec. 16, 2017 5:42 pm


Warlock-ok


- Az egyik legspecifikusabb lénycsoport, ők lennének a boszorkányok ellentét párjai, egyszerre jöttek létre a boszorkányokkal. Ők ugyan démoni lények, de sok tekintetben közelebb állnak a boszorkányokhoz, mivel képességeik nagy része megegyezik az övékkel.
- Kinézetre olyanok, mint bármely más halandó, temperamentumuk azonban minden esetben közelebb sodorja őket a sötét oldalhoz. Az a fajta morális kód, mely a legtöbb emberben alap, bennük sokkal lazább és nehezen tanulható, de lehetséges, hiszen a legtöbb démonnal ellentétben, ők rendelkeznek lélekkel. -
- Születésüktől és későbbi döntéseiktől függően különböző warlock-ok képezik a teljes csoportot, melynek ez leginkább csak az összefoglaló neve.
- Fényőr nem jár nekik, az Égieknek nincs rájuk hatással. Általában a démonok alatt állnak, de a legerősebb és legidősebb warlock-okat a démonok is tisztelik.
- Az Alvilágban és a halandók között is élhetnek. Az alvilági hierarchiában elfoglalt helyüket mi sem tükrözi jobban, mint hogy nem ölhetnek démont és nem lophatják el a démonok képességeit, mert az vagy halálbüntetéssel, vagy a képességektől való megfosztással és száműzéssel jár az alvilágból. (Utóbbi jó esetben.)
- Képességeket boszorkányoktól vagy más warlock-októl szerezhetnek gyilkosság útján. Ez ugyancsak némileg ritalisztikus, hiszen ha csak valakit a vonat elé löknek, vagy lelőnek fegyverrel, attól még nem szerzik meg a képességet. Saját kezükket kell véget vetniük a boszorkány vagy warlock életének. Általában mind rendelkeznek egy tőrrel vagy hasonló pengével, ami egy rituálé útján fel lett vértezve a képesség elszívásával. (A rituálé maga az első gyilkosság, amivel halhatatlanná is válnak.) Ezek kizárólag egy warlock kezében működnek.
- Nekik is lehet olyan háziállatuk, ami egy Bizalmas és segíti őket. (Bővebben lásd a lényeknél.)
- Változó mivel foglalkoznak, nagyon sokukat erősebb démonok bérelnek fel, hogy elvégezzék a piszkos munkát és jutalmul megtarthatják a boszorkány képességét, ha a felbérlő démon is úgy akarja. Mások a halandók között élnek és várnak a megfelelő pillanatra terveik véghez vitelére. Néhányan az alvilági hatalomátvételről is álmodnak, mely egyelőre eléggé irracionális. A többi pedig lehet mindentől elszigeteli magát és halandóként él.
- Megsemmisíteni őket meg lehet igézettel, egyedi képességgel vagy bájitallal. Természetesen a lefejezés és az elégetés is működik. Ők halhatatlanként aligha fognak elvérezni egy lőtt sebtől gyors regenerálódásuknak köszönhetően. A halandó warlock-ok sebezhetőek és nem regenerálódnak gyorsabban.


Warlock-ok születése

1. Az egyik módja a természetes születés, avagy a szülők, vagy az egyik szülő warlock. Ilyenkor a gyermek ugyanolyan képességek birtokosa, mint egy boszorkány, de birtokolja a warlock alapképességeket is. Ugyanúgy öregszik, mint bárki más, csak akkor válik halhatatlanná és úgymond teljes értékű warlock-á, ha megöl egy boszorkányt és ellopja a képességét. Néhány warlock ugyan képes ellenállni ennek és nem megtenni, de az égiek és fényőrök általi kényszer sosem lesz rajtuk, hogy a jót szolgálják. Ha meg is próbálnának jók lenni, csupán bizalmatlansággal találnák szembe magukat a többi jó részéről. Ha nem szeretnének halhatatlanná válni, akkor is gyakran csak semlegesek a jók és rosszak közti harcban.
Ha az egyik szülő ember, akkor ugyan minden eddigi ugyanúgy igaz rájuk, de képesek lehetnek elfolytani warlock felüket és emberként élni, nem használva a képességeiket és öregedve. (Ha nem öltek még meg egy boszorkányt sem.)

2. Egy boszorkány is át tud változni warlock-ká, ha a gonoszság útjára lép. Warlock képességei akkor jelennek meg, amikor teljesen hitét veszti a jó oldalban vagy esélyt sem kapnak, hogy kifejlesszék ezt a fajta hitet (lásd azon elrabolt boszorkány gyermekek, melyek az alvilágban nőnek fel). Ők ugyancsak öregednek egészen addig, amíg meg nem ölnek egy másik boszorkányt és halhatatlanná válnak ezáltal. Ők hitük elvesztése végett aligha fognak újra a jó útra lépni, de számukra van lehetőség, hogy visszatérjenek boszorkány mivoltjukba. A hitük visszanyeréséhez azonban az alvilágiaknak is lesz egy-két szavuk, ők nyilvánvalóan a saját csapatukban szeretnék tudni azokat a rossz útra tért boszorkányokat. Nekik pedig nincs nehéz dolguk, hiszen a warlock léttel a morális bizonytalanság is vele jár.
Azok, akik halhatatlanná válnak, nem válhatnak vissza boszrokánnyá.

3. Ugyancsak boszorkány akkor is átváltozik warlock-ká, ha a sötét rituálé keretei között köt házasságot egy alvilági lénnyel. Nyilvánvalóan, ha egy boszorkány erre adja a fejét, akkor nem is szeretne boszorkány maradni és jobban tetszik neki a sötét oldal.
Sajnos ez a módszer a boszorkány akarata ellenére is működik. Végig kell őt ugyan vezetni a rituálén, de ha ezt valamilyen befolyással sikerül véghez vinni, akkor a boszorkány akarata ellenére is warlock lesz. Az ezzel járó morális bizonytalanság pedig nem teszi egyszerűvébbé, hogy visszataláljanak a fény útjára. Főleg, hogy sokakat fogva tartanak utána, amíg meg nem ölnek egy boszorkányt.
Ennek a sötét házasság eredményeként warlock-ká változott személynek a teljes, közeli boszorkány családja átalakul warlock-ká a szoros vérköteléknek köszönhetően.

4. Ha a Bizalmas a boszorkánya ellen fordul és megöli azt, képes emberi alakot ölteni és felveszi az elhunyt boszorkány képességeit. Halhatatlanná akkor válik, ha megszabadul az állati életeitől. Ez annyit tesz, hogy meg kell halnia. Macska bizalmasok esetében, kilencszer kell meghalniuk mielőtt ténylegesen halhatatlanok lesznek. (Bizalmasokról bövebben olvashatsz a Lények csoportban.)

Képességek

Bűvige
Ez megegyezik a boszorkányok azonos nevű képességével. Az ő, ősi, latin nyelven íródott igézeteik általában a családjuk Grimoire-jában lelhetőek fel (ha van). Ez a boszorkányok Árnyak könyvének az ellentétpárja. De a verses módszer ugyancsak működik, gyakran hivatkoznak rá a megátkozás kifejezéssel, hiszen ők gyakran használják negatív, ártó szándékkal.
Rituálé
Megegyezik a boszorkányok azonos nevű képességével. A warlock-oknak talán még egyszerűbb is a mesterévé válni, hiszen rendelkezésükre áll az öröklét, hogy tökélyre fejlesszék.
Teleportálás
Képesek helyváltoztatásra pusztán az akaratuk erejével. A hatótávolság a képesség szintjétől függ. A warlock-ok teleportálásának az a különlegessége, hogy teljes mértékig pillanatszerű. A helyváltoztatást nem lehet megszakítani vagy eltéríteni más mágiával. (Angol neve blinking, a pillanatszerűségére utalva.)
1-es szinten még aligha elég bármire is, egy lakáson belüli helyváltoztatás, alvilágba sem tudnak lemenni, vagy onnan fel vele. 2-es városon belül vagy alvilágba, 3-as országon belül, 4-es kontinensen belül, 5-ös pedig értelemszerűen bárhová.
Egyedi képesség
Teljesen változó, hogy születésüktől birtokolnak egyedi képességet vagy az első erőlopásuktól. Ez mindenkinek saját belátása és a saját karakterének születésétől függ. Nem ritka, hogy a boszorkányból átalakuló warlock megtartja a régi képességeit, de a képesség át is alakulhat a "negatív" megfelelőjére. (például ha képes volt növények fejlődését gyorsítani, lehet, hogy képessége átalakul életerő elszívássá, így a rózsák növesztése helyett, rohasztja őket.) Az egyedi képesség fejleszthető idővel, akárcsak a boszorkányoknál. (A rózsás példánál maradva, lehet hogy egy idő után már nem csak növényeket tud rohasztani, de az élőlényeket is öregíti elszívva életerejüket.)
Egyszerre 3 egyedi képességet birtokolhatnak stabilan. Ennél többnek egyszerre mellékhatása lehet, nem kívánt erőhasználat, erő kontrolálhatatlansága. Nyilván sok warlock több képességet is gyűjtött, melyeket képesek beletölteni tárgyakba és így raktározni őket. (Melyeket akár el is adhatnak démonoknak, ez ugyancsak egy karrier lehetőség) Ha cserélnek egy meglévő, fejlesztett képességet egy újra, azt 1-es szintről kell kezdeniük fejleszteni. Admin fog jutalmazni pontokat specifikusan arra a képességre idővel játék/kaland függvényében.

A pontozás ugyanúgy zajlik mint a boszorkányoknál, bár nekik a teleportálásra is osztaniuk kell. Minden más képességnél 1 az alap, 3 az átlagos, elegendő munka befektetésével elérhető szint és az 5-ös a mestere a képességnek. Az egyedi képességek individuálisan kerülnek pontozásra, avagy mindegyik lehet külön szinten.
Halandó warlock-nak egy egyedi képessége lehet és a szétosztható pontok a bűvige, rituálé, teleportálás és egyedi képesség között maximálisan 12. Fiatal warlock esetében javasolt kevesebbet.

Halhatatlan warlock esetében a szétosztható pontok értéke 16. Több egyedi képesség esetén is ugyanennyi a pontok száma.

Példa
Tegyük fel, hogy idős és erős warlock vagy, 3 képességgel és megölsz egy hasonlóan erős boszorkát, akinek hasonlóan sok képessége van. Átveszed ugyan a képességeit, de minden bizonnyal hamar el kell tűnnöd a tett színhelyéről, mert szinte biztos, hogy képtelen vagy 6 képességet kontrolálni és ha nem sietsz párat félretenni, akkor még akár te magad is belehalhatsz mellékhatásként.
 


A hozzászólást Book of Shadows összesen 7 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Dec. 20, 2017 1:19 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://charmedworldtwo.hungarianforum.com
Book of Shadows
☽ MESÉLŐ ☾
Book of Shadows

Hozzászólások : 48
Kor : 119

TémanyitásTárgy: Re: Csoportok és leírások   Szomb. Dec. 16, 2017 5:43 pm


Fényőrök - nem főkarakter- Csupán multi karakterként lehet őket hozni, hiszen ez igényli a világ beható ismeretét. Akkor is szigrúbb elbírálás alá esnek, mint az egyéb csoportok.
- A fényőrök a legfelsőbb jó, az Égiek segítői és feladatuk a boszorkányok és leendő fényőrök spirituális vezetése és védelme.
- Az összes fényőr halandó volt valaha, haláluk után azonban fel lett nekik ajánlva a lehetőség, hogy visszatérjenek fényőrként, vagy tovább haladjanak a túlvilágra. Értelemszerűen az előbbit választották. Ekkor megkapják fényőr alakjukat, mely könnyen lehet, hogy egy fiatalabb emberi megjelenésük, ha éppen idős korukban hunytak el. Ha fiatalon haltak meg, akkor ugyanúgy fognak kinézni. Ezt követően nem öregszenek tovább.
- Azon embereknek adatik meg a fényőrség, akik beteljesítették sorsukat és azzal a jót szolgálták.
- A fényőrök ugyanúgy néznek ki, mint egy halandó, csupán teleportáláskor látható, hogy testük fehér fény, mintha kicsin fénygömbök építenék fel.
- Kivétel nélkül pacifisták, szigorúan tilos is ölniük bármilyen lényt. (Legyen az akár démon is.) A kivételek nagyon ritkák és ha meg is történne, akkor a fényőrnek meg kell jelennie az Égiek tanácsa előtt és el kell számolnia a tetteivel. Ekkor az Égiek dönthetnek úgy, hogy elfogadják ezen tettet a körülmények fényében, vagy retorzóval sújtják a fényőrt. Tehát alapvetően nem aktív segítői a boszorkánynak, bár információval és egyéb segélynyújtással szolgálhatnak.
- Minden esetben el kell szakadniuk a múltjuktól. Nem vehetik fel a kapcsolatot régi családjukkal, ismerőseikkel. Sokan nem is próbálnak meg a halandók között élni, amíg ennek a veszélye fennáll és csak akkor látogatják meg a védenceiket, ha azok hívják őket.
- A friss fényőrök minden esetben az égben élnek és egy idősebb fényőr alá tartoznak, segítenek gondoskodni annak a védenceiről és csak később kapják meg a sajátjaikat.
- Egy fényőrnek a tapasztalatától függően több védence is lehet. Az Égiek gyakran utalják ki ugyanazt a személyt ugyanannak a boszorkány családnak az összes tagjához. A fényőrök vigyáznak a leendő fényőrökre is, akik még halandók és mit sem sejtenek, de ez egy sokkal passzívabb elfoglaltság, hiszen csak különös veszély esetében fedhetik fel magukat előttük. Sokan a boszorkányok előtt sem fedik fel magukat, amíg az nem szükséges.
- Másik szabály, hogy nem alakíthatnak ki szerelmi kapcsolatot a védenceikkel. Ez a szabály többször is meg volt törve a történelem során, amit az Égiek nem tekintenek követendő példának, bár jóvá hagyhatják indokolt esetben. Az így született félvér fényőrök halandók (avagy öregednek), de birtokolnak néhány fényőr képességet, így dolgozhatnak fényőrként, lehetnek védenceik.
- Az Égiek tanácsának nem mondhatnak nemet. Ha ők hívják őket, akkor akármit csinálnak, akárhol vannak el fognak teleportálni onnan, hogy megjelenjenek a tanács előtt.
- Érzékelik a védenceik tartózkodási helyét, kivétel ha azok az alvilágban tartózkodnak. Így a hívásukra azonnal képesek megjelenni.
- Kizárólag az árnyőr nyilának mérge képes végezni velük, de eszméletüket képesek veszíteni fejre mért ütés hatására például. Ha energiagömb vagy bármilyen egyéb megsemmisítő képesség éri őket, akkor fénygömbökre robbannak és újra materializálódnak, mint teleportálásnál.


Képességek
A fényőrök képességei nincsenek szintezve, a legtöbb képességnek az összes fényőr egyaránt birtokában van és ugyanannyira erős.
Teleportálás
Fentebb említve apró fénygömbök formájában tűnnek el és materializálódnak. Azonban a Warlock teleportálásával ellentétben ez nem pillanatszerű, így megszakítható és eltéríthető külső behatással. Az egész Bolygóra érvényes, mivel mindenhol a világon lehetnek védenceik. Az Alvilágba nem tudnak teleportálni.
Gyógyítás
Kezüket a sérülés fölé tartva képesek azt gyógyítani. Tenyerük alatt fény jelenik meg mely másodpercek alatt képes begyógyítani szinte bármilyen sebet. Ez kizárólag fizikai sérülésekre hat, halálos betegségeket és kórokat nem képesek gyógyítani. Képességük fő forrása a szeretet, hogy ez az élőlények iránt érzett általános szeretet, vagy akár az aktuális védenc/személy iránt érzett szeretet, az lényegtelen. Nem képesek az alvilági lények gyógyítására.
Leárnyékolás
Képesek védenceik mágikus jelenlétét elfedni, így más mágikus lények nem képesek megtalálni őket, követő bűbájt elszórni rájuk és egyéb hasonló módon meghatározni a hollétüket. Ez kizárólag a saját védencekre működik és kizárólag akkor ha egy légtérben tartózkodnak.
Ezernyelv
Ugyan az elnevezés túlzás, de a lényeget lefedi. Ha a védenceiknek más az anyanyelve, akkor mindenféle tanulás nélkül képesek elsajátítani azt a nyelvet, beszélni, írni, olvasni. Kizárólag akkor, ha van olyan anyanyelvű védencük. (Vagy a múltban volt, értelemszerűen nem felejtik el utána sem.)


Egyedi képesség
Ebből mindenki választhat egyet és fel kell tűntetni a karakterlapon. Nincs szintezés.

Lebegés
A képesség, hogy elemelkedjenek a földtől 1-2 méteres magasságba. Nem repülés, haladni nem képesek.
Káprázat
A külső szemlélő számára úgy tűnik, hogy alakot váltanak, de valójában ez csak egy káprázat, ahogy a név is utal rá. Képesek máshogy kinézni, de csak annak a szemében, akivel érintkeznek. Ez a képesség nem működik árnyőrökre. Ekkor a hangjuk is megváltozik, legalább is a káprázat alanya úgy hallja. Csak emberi alakokra működik.
Fotokinézis
Fény teremtése és annak irányítása.
Termokinézis
Kezükkel képesek hőt teremteni és azt manipulálni. (Ezt elszívni ugyan nem tudják)
 


A hozzászólást Book of Shadows összesen 7 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 11, 2018 3:52 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://charmedworldtwo.hungarianforum.com
Book of Shadows
☽ MESÉLŐ ☾
Book of Shadows

Hozzászólások : 48
Kor : 119

TémanyitásTárgy: Re: Csoportok és leírások   Szomb. Dec. 16, 2017 5:43 pm


Árnyőrök- Az árnyőrök a fényőrök ellentétpárjainak tekinthetőek, ugyan adat nincs az első létrejöttére, de feltehető, hogy a démonok hozták létre őket válaszul arra, hogy az Égiek elkezdtek fényőröket toborozni.
- Azért élnek, hogy fényőröket öljenek és azon halandókat, akikben megvan az, hogy fényőrré váljanak. Az alvilági hierarchia alján foglalnak helyet, de hiba lenne leértékelni őket, még ha a démonok és warlock-ok gyakran így tesznek.
- Mind halandók voltak és halálukat követően térnek vissza. Ugyan a választást megkapják, de bolondok lennének nem élni a lehetőséggel, ugyanis ezen halandók haláluk után mind örök kárhozatra vannak ítélve a purgatórium legmélyebb bugyraiban. Általában a purgatóriumból toborozzák őket, így pontosan tudják, hogy a másik opció csak jobb lehet annál.
- Ahhoz, hogy egy halandó árnyőrré válhasson, nem elég, hogy rossz dolgokat tett az életében. Valóban a harag, frusztráció, gyűlölet, bosszú kell hajtsa az egész életében. Az ő esetükben nincs is rá esély, hogy meggondolják magukat később és valahogy a semleges vagy jó oldalon kössenek ki. Összes képességüket a gyűlölet hajtja és alap jellemük szerint válogatják őket.
- Ha idős korukban halnak meg, akkor fiatalabb, fittebb énükben térnek vissza. Testük ekkor sötétségből épül fel, melyet meg lehet figyelni teleportálás közben, mint kicsiny fekete gömbök. (Ugyanolyan, mint a fényőröké, csak fekete.)
- Kezdetben a kiképzőjükkel töltik az idejüket az alvilágban, ahol el kell sajátítaniuk a képességeiket, harcolni, lőni íjjal vagy íjpuskával, majd kapnak egy leendő fényőrt vagy fényőrt, akit így vagy úgy el kell pusztítaniuk. Sok árnyőr nem él tovább a tanonc kornál, hiszen a vizsgájukon meghalnak, de aki sikeresen teljesíti azt, immár egyedül dolgozhat.
- Nem öregednek, így mondhatjuk, hogy örökké élnek. Elpusztításuk azonban nem kimondottan bonyolult, a többség belehal olyan képességekbe, mely teljesen megsemmisíti a testüket. (Pl.: erősebb tűzgömbök, robbantás.) Bájitalok is működnek, puszító igézetek, de saját nyiluk mérgére is érzékenyek. Viszont ők a pacifista fényőröket célozzák, akik nem ölhetnek, így mondhatjuk, hogy a veszély csak akkor áll fent, ha boszorkányok is vannak körülöttük. Ezt értelemszerűen igyekeznek elkerülni. Fizikai sérüléseik azonban hamarabb gyógyulnak és szívosabbak, mint halandó korukban.
- Képességeiknél nincs szintezés, ugyanis alcsoporttól függően ez kötött, nem rendelkeznek fejlődő vagy cserélődő képességgel.


Alcsoportok

- Tanonc
A legfrissebb árnyőrök, akik az idejük nagy részét az alvilágban töltik és kemény kiképzésben vesznek részt. Ez a fázis akkor ér véget, amikor elpusztították az első fényőrüket, vagy halandójukat, akinek a sorsa az égbe vezetné őket. Ez lehet néhány hónap, vagy akár egy év is.
Csupán az alapképességekkel rendelkeznek és személyiségüktől függően fejlődnek ki egyedi képességeik, amikor bekerülnek valamelyik másik alcsoportba. Ha tudod hova fog kerülni, akkor ki lehet játszani, hogy tanulgatják valamely alcsoport egyedi képességét.

- Incubusok
Az ő szerepük némileg különbözik a többi árnyőrétől és számukra a tanonc lét is sokkal rövidebb. Mondhatjuk, hogy ugyan ők megfelelnek a kritériumoknak, ami ahhoz kell, hogy árnyőrök legyenek, de ők maguk nem harcosok, nem vagy csak alig részesülnek harci képzésben, ám nekik is megvan a mérgezett nyiluk, mellyel képesek árnyőröket ölni.
Incubusok kizárólag férfiak és vagy jellemük, vagy megjelenésük miatt megfelelnek valamiféle szépségideálnak, ugyanis ők a csábítók, akik arról gondoskodnak, hogy mindig elegendő gonosz legyen a világon.
Fő feladatuk a halandó, ártatlan nők elcsábítása és gyermek nemzése, aki ugyan halandó lesz, de velejéig romlott a kezdetektől. A legtöbb történelmi "gonosz" halandó visszavezethető egy árnyőr apára.
Tevékenykedésük fő szabálya, hogy a halandó nő nem tudhat az árnyőr kilétéről - így nekik igen jól be kell épülniük - és el kell hagyniuk a leendő anyát a gyermek megfoganását követően. Ez nem csak egy íratlan szabály, de haszna is van. Ha az anyának tudomása lenne bármiről, akár el is vetetheti a gyereket - régen ezért is hajtottak végre ördögűzéseket gyerekeken például -, vagy valamilyen módon fényőr, boszorkány tudtára is juthat, ha az árnyőr túl sokat ólálkodik a környéken.
Ezen gyermekek nagy része felnőtt korára börtönben végzi, vagy sorozatgyilkosként és többnyire megkapják a lehetőséget haláluk után, hogy árnyőrök legyenek maguk is.
Egyedi képességek:
* Érzelmek kiszagolása: Képesek megérezni a körülöttük tartózkodók érzelmeit.

- Követők
Avagy a passzív gyilkosok. Nekik képességeiket kell tökélyre fejleszteniük tanoncként. Az ő feladatuk, hogy a leendő fényőröket - akik jelenleg még csak halandók - a halálba kergessék valamilyen módon. A leendő fényőrök csak akkor nem képesek beteljesíteni a sorsukat, ha önnön kezükkel vetnek véget az életüknek. (Értelemszerűen ha egy gonosz öli meg őket, akkor továbbra is a jóért haltak meg és sorsuk beteljesedik.)
Ezen árnyőrök gyakran ugyancsak beépülnek a kiszemelt áldozat közvetlen környezetébe közvetlenül és közvetetten is bomlasztva a jellemüket.
Vannak azok az emberek, akik fölött mintha mindig egy esőfelhő lenne, semmi sem sikerül nekik, a munkában a főnökük is őket pécézte ki. Amikor megtörnek akár hangokat is hallanak, árnyakat látnak, megbolondulnak... és talán a legvégén véget is vetnek az életüknek. Így dolgozik egy követő. Gyakran ők maguk a goromba főnökök, az erőszakos házastársak, a csoporttárs, aki beleviszi őket a drogokba és e mellett képességeikkel is rásegítenek a kívánt hatás elérésére.
Ugyan akkor is nyert ügyük van, ha a halandó elveszíti minden indíttatását, hogy a jó oldalon maradjon és ezáltal megszűnik leendő fényőrnek lenni, de sokan szeretik a végsőkig hajszolni őket. (Megakadályozva, hogy egy fényőr például közbe avatkozzon.)
A követők eszközei szinte végtelenek, de ehhez jól kell ismerniük az emberi természetet és az áldozatukét is. Ha valaki hajlamos testképzavarra, akkor addig hajszolják, míg bele nem hal anorexiába. Ha a munkája a mindene, ellehetlenítik, vagy elérik, hogy ne tudjon dolgozni, de ezer és egy lehetőség van még és mindet személye válogatja. Talán ők a legkegyetlenebbek mind közül.
Egyedi képességek:
* Láthatatlanság: Képesek láthatatlanná válni, de azok számára akik érzik a mágiát vagy a gonosz jelenlétét, továbbra is érzékelhetőek.
* Alakváltás: Képesek felvenni más ember alakját.
* Hang manipuláció: Képesek elváltoztatni a saját beszédhangjukat teljesen vagy akár visszhangot is adni neki.
* Balszerencse: Valakire balszerencsét tudnak szabadítani. Ezen képességük egyszerre egy emberen működik és addig rajta marad, amíg azt le nem szedik róla.

- Bérencek
Ők a maradék, akiket általában felbérelnek, hogy megöljenek egy specifikus fényőrt vagy akár halandót, aki az aktuális démon terveinek útjában áll. Nekik van a legtöbb közelharc tapasztalatuk, ők egy kicsit forrófejűbbek, lobbanékonyabbak. Ugyan ők is beépülhetnek, de csak addig tartják meg inkognitójukat, amíg ki nem derítik mikor is érdemes támadni.
Nem feltétlen egy démont szolgálnak, de az sem ritka. A legtöbb démon tudja, hogy a fényőr hiába nem ölheti meg őket, a segítségük túl értékes, így fizetség fejében van egy-kettő állandó árnyőr testőrük ennek kivédése érdekében.
Egyedi képességek:
* Halálos érintés: Érintésükkel képesek ölni. Ezt a képességet tudják irányítani, így nem minden érintés halálos. Amikor viszont azt szeretnék, az áldozatuknak szinte felforr a vére, bőre felhólyagosodik és úgy 10 másodperc alatt bele is hal sérüléseibe. Ezen folyamat megszakítható, de a sérülések továbbra is megmaradnak az áldozaton.
* Kivédés: Mint egy pajzs, amit maguk elé tarthatnak - csak ez láthatatlan - képesek kivédeni a mágikus, vagy mágikusan létrejött támadásokat. Tehát egy energiagömb vagy mágikusan létrejött tűzgömb nem probléma, amíg időben reagálnak.

Képességek
- Minden árnyőr rendelkezik az alapképességekkel és alcsoporttól függően azokkal a képességekkel, melyek ott szerepelnek. A tanoncoknak nincs specifikus képességük, de ha tudják mik lesznek, akkor kijátszhatják azok tanulását.
- Náluk nincs képesség szintezés, mivel az ő képességeik nem fejlődnek tovább.
- Alapképességek:
*Teleportálás: Teleportálásuk a fényőrökéhez hasonló, de fehér fény helyett, fekete. Ugyanúgy meg is szakítható más erők által.
* Megidézés: Képesek tárgyakat a kezükbe idézni, vagy helyváltoztatásra késztetni. Csak az őket körülvevő tárgyakkal működik, egyetlen kivétel az íjpuskájuk (vagy választott fegyverük), melyet képesek saját kezükbe idézni az alvilágból is.
* Érzés: Érzékelik az embereket, kiknek sorsa, hogy fényőrök legyenek, de ugyanígy megérzik a fényőröket, boszorkányokat és démonokat is.

 


A hozzászólást Book of Shadows összesen 11 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 11, 2018 4:07 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://charmedworldtwo.hungarianforum.com
Book of Shadows
☽ MESÉLŐ ☾
Book of Shadows

Hozzászólások : 48
Kor : 119

TémanyitásTárgy: Re: Csoportok és leírások   Szomb. Dec. 16, 2017 5:44 pm


Démonok


- Olyan lények, melyeket sötét motiváció hajt, vagy az hozta létre őket, vagy azt szolgálják/szolgálták. A szóhasználat nem véletlen, a mágikus lényekhez állnak a legközelebb, mivel a legtöbb esetben semmi emberi nincs a születésükben, lélekkel sem rendelkeznek.
- Születésüknek csak a kreativitás szab határt, mivel ennek nincs egzakt tudománya. Sokan csak materializálódnak emberi gonoszságból, vagy egy álomból, könyv lapjairól lépnek ki, más démonok hívják őket életre, más mágikus lények közbenjárásával alakulnak ki. Nincs semmiféle megkötés, sok démon azt sem tudja hogy jött létre, egyszer csak ott volt.
- A lélek hiánya meggátolja őket a valós emberi érzésekben, sem együttérzésre, sem szeretetre nem képesek, de sötét magjuk mely életre hívta őket, szinte magába szívja a fájdalmat, frusztrációt, dühöt és létezésük értelmétől függően képesek erőt meríteni azokból.
- Kivételek mindig vannak. Félemberek és emberből alakult démonok is léteznek, kikben továbbra is ott van egy szikrányi ember mélyen és ez vagy hozzáférhető, vagy nem. Például halandó, aki eladta a lelkét egy démonnak vagy egy félig démon gyermek.
- A démonoknak a legtöbb esetben van emberi alakjuk, de rendelkezhetnek egy valós, démoni alakkal is, mely lehet humanoid, vagy teljesen szörnyszerű.
- Létezésük és motivációjuk változatos, akárcsak a születésük. Sokan valamiféle emberi érzelemből táplálkoznak, legtöbbször abból, amiből létrejöttek, vagy épp rémálmokból, vagy akár vérből is. Némelyeknek nem kell tennie semmit a létezéshez, de nekik meg más averzióik lehetnek öreg nénik kigáncsolásától a világuralomig.
- Élőhelyük alapvetően az alvilág, de emberi allakban sokan elvegyülhetnek a fenti világban is, ha céljaikat az szolgálja.
- Erejüktől függően képesek megsebesülni akár fizikai úton is, de majdnem minden esetben gyorsabban gyógyulnak. Hogy van-e szívverésük, vagy épp szívük, az teljesen a megalkotóra van bízva, akárcsak az elpusztítás módja. Az alsóbb rendű démonokat mágikus úton is egyszerűen el lehet pusztítani, de az erősebbekre lehet, hogy csak egy specifikus igézet vagy bájital hat. Az elpuszítás sem garancia arra, hogy sosem látjuk viszont őket.
- Képességek ellopására csak akkor képesek, ha van ilyen egyedi képességük, vagy ha egy warlock-kal üzletelnek, vagy azt megölik és megszerzik a tárgyakat, amikbe az beletöltötte a képességeket.
- Igézeteket nem tudnak használni, de bájitalokat képesek készíteni, de ez nem szerepel a képességeik listájában, mivel ez nem jellemző.


Alcsoportok
- Alatvalók
A gyengébb, alsóbb rendű démonok. Őket általában egyszerűbb elpusztítani és céljaik sem kimondottan magasztosak, gyakran csak a túlélésre összpontosulnak. Nem nagyon ugrálnak, majdnem minden esetben a vezetők alá tartoznak, mivel azok könnyűszerrel képesek elpusztítani őket, így nincs sok választásuk. Nem példátlan, hogy egy-egy alatvaló hosszú évek munkájával vezetővé válik, ha van elég sütnivalója.
Ők csupán egy egyedi képességgel rendelkeznek.
Szétosztható pontok: 10

- Vezetők
A legerősebb démonok, akiknek az elpusztítása is trükkösebb. Ők általában a legidősebbek is, de kivételek mindig vannak. Az ő motivációjuk általában a hatalomszerzés, vagy akár egy-egy boszorkány család kiírtása ennek elérésében. Minden esetben az erőfölényük az ok arra, hogy mások hallgatnak rájuk, nem engedhetik meg maguknak, hogy valakiben megbízzanak, hiszen sokann szeretnék átvenni a helyüket.
Rendelkezhetnek több mint egy egyedi képességgel, de háromnál többel nem képesek kezelni.
Szétosztható pontok: 15

- Tanácsadók
Olyan démonok, melyek a kulisszák mögött bújnak meg és nem veszik ki a részük közvetlenül a hatalmi harcokból. Általában azon vezető démonok mellett találhatóak meg, akiknek van esélyük a céljuk elérésére. Általában látók, gondolatolvasók, vagy épp kiszagolják az érzelmeket, vagy a hazugságot érzik meg. Csupa olyan képesség, mely jól jöhet egy vezetőnek. Általában nem vágyakoznak halmozni a képességeket, inkább azt fejlesztik tökélyre, mellyel rendelkeznek. Egy egyedi képességgel rendelkeznek.
Szétosztható pontok: 13

- Semlegesek
Volt vezetők vagy tanácsadók, akik maguk nem érzik a késztetést, hogy átvegyék a világuralmat, vagy bosszút álljanak az emberiségen, viszont túl erősek vagy intelligensek ahhoz, hogy bármelyik másik démon ezt megkérdőjelezze. Könnyen lehet, hogy egy kicsit segítenek ide is meg oda is, ahogy azt személyes céljaik megkívánják.
Rendelkezhetnek egy vagy több egyedi képességgel is.
Szétosztható pontok: 15

- Száműzöttek
Azon démonok, melyek saját fajtájuk ellen fordultak, vagy nem annyira erősek, hogy semlegesként élhessenek az alvilágban. Félreértés ne essék, ők sem jók, nem állnak a boszorkányok oldalán sem. Ők nem tehetik be a lábuk az alvilágba, hiszen vérdíj van a fejükön. Gyakran a halandó világban is bújkálniuk kell, de ez attól is függ, mennyire akarják őket. Van aki egyszerűen el tud vegyülni, mert senki nem keresi őket aktívan.
Rendelkezhetnek egy vagy több egyedi képességgel, de ezek nem elég erősek, hogy védettséget biztosítson a számukra.
Szétosztható pontok: 15


Képességek
- Teleportálás
Nem teljesen pillanatszerű, általában valamiféle effekt formájában materializálódnak és tűnnek el, mint lángok, füst, sötétség, kibontakozó és eltűnő körvonalak. A lehetőségek száma végtelen.
1-es szinten még aligha elég bármire is, egy lakáson belüli helyváltoztatás, alvilágba sem tudnak lemenni, vagy onnan fel vele. 2-es városon belül vagy alvilágba, 3-as országon belül, 4-es kontinensen belül, 5-ös pedig értelemszerűen bárhová.

- Energiagömb/Tüzgömb
Ezek közül az egyiket általában birtokolják, de nem feltétlenül tanulták ki. Attól függ, hogy van-e rá szükségük. Ahogy a neve is utal rá ez egy energia vagy tűzlabda, melyet képesek az ellenfél felé hajítani. 3-as szintig nem halálos senkire, 1-esen a lábáról sem taszítja le az ellenfélt, míg 5-ös szinten, szinte bármelyik alatvalót vagy halandót képes megölni. Erős démonoknak is okozhat olyan sebesülést, hogy nem képesek folytatni a harcot.

- Egyedi képesség
Ez a képesség a démon sajátja, gyakran vele született és teljesen egyedi a démonra. Sok esetben a túlélésüket szolgálja, vagy épp a személyiségükhöz illő. Ezt idővel képesek fejleszteni, vagy szerezni újakat warlock-ok útján és azokat is ki kell tanulniuk.
Az árnyak könyvében felsorolt képességek nem hiánytalanok, ez leginkább a ti kreativitásotokra van bízva.
Ne feledjétek, ez nem az X-men, senkinek sincs szárnya, kék bőre vagy egyéb fizikai eltáltozása vagy fizikai elváltozással járó képessége. Ugyancsak vannak gyakoribb és ritkább képességek.
 


A hozzászólást Book of Shadows összesen 6 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 11, 2018 4:04 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://charmedworldtwo.hungarianforum.com
Book of Shadows
☽ MESÉLŐ ☾
Book of Shadows

Hozzászólások : 48
Kor : 119

TémanyitásTárgy: Re: Csoportok és leírások   Szomb. Dec. 16, 2017 5:44 pm


Lények - Nem főkarakterTöbb száz különböző lény él a világunkban és más dimenziókban, amiket és akiket számon tartunk és nem szándékozok mindet felsorolni és jellemezni. Ezen karakterek csupán multiként hozhatóak és igényelnek némi világismeretet, így ha úgy döntesz szeretnéd valamely lényt, nem árt, ha ismered az alapművet. (TV sorozat, képregény.) Természetesen akkor is lehetséges, ha csak annyit tudsz, amennyit az oldalon megtalálsz.
Ha arra adnád a fejed, hogy egy lényt hozol, akkor mindenképp kerülj kapcsolatba egy adminnal, akivel kitaláljátok a körülményeket és a mikéntjét az adott karakter hozatalának.
Hozható lények például:
Égiek, Takarítók, A Halál angyalai, Bizalmasok, Kupidók, Szellemek, Dzsinek, Leprikónok, Tündérek, Elf, Sellő, Nimfa, etc...

Ha lény hozatalára adod a fejed, akkor javasolt olyat hozni, aki képes emberi kommunikációra és emberi, vagy közel emberi intelligenciával rendelkezik.

 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://charmedworldtwo.hungarianforum.com
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Csoportok és leírások   

Vissza az elejére Go down
 
Csoportok és leírások
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Charmed World :: Leírások :: Információk-
Ugrás: