HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Oldal térkép
Főoldal
Információk
-- Első Lépések
-- Csoportleírások
-- A Világról
-- Szerepjátékos szabályok
Karakteralkotás
-- ET Sablon
-- Avatar-foglaló
-- Admini hírdetettek
Keresők
-- Keresett karakterek
-- Játékostárs kereső
Taglista
Profil
Üzenetek
Latest topics
» Varázslatos helyszínek
by Book of Shadows Szer. Jan. 24, 2018 10:13 am

» Egyéb igénylések
by Book of Shadows Szer. Jan. 24, 2018 10:09 am

» Graeme McKellar
by Graeme McKellar Szomb. Jan. 13, 2018 9:10 am

» Események a világban
by Book of Shadows Csüt. Jan. 11, 2018 5:32 pm

» Képességek
by Book of Shadows Szer. Dec. 20, 2017 1:11 pm

Átjelentkezés

Karakternév:


Jelszó:
Share | 
 

 Rendek, kovenek és családok

Go down 
SzerzőÜzenet
Book of Shadows
☽ MESÉLŐ ☾
Book of Shadows

Hozzászólások : 48
Kor : 119

TémanyitásTárgy: Rendek, kovenek és családok   Kedd Dec. 19, 2017 7:13 pm


A 3 Család Szövetsége


A szövetség az alábbi három család között alakult ki az 1918 június 25-én. Egyfajta mágikus eskü közöttük, hogy védelmezni fogják a San Francisco-ban található Nexust. A megszegés súlyos retorziókkal jár a teljes családra, míg együtt dolgozva erősíti őket. A hármak ereje a legerősebb mágia forma melyet képesek használni, ha együtt szórnak igézetet vagy vesznek részt egy rituáléban. Csupán annyi, hogy minden családból legalább egy személynek kell benne részt vennie.

Almer
Az Almer boszorkányok Angliából eredeztethetőek és ott is éltek az 1900-as évek elejéig, amikor a család néhány renitens tagját felkérték, hogy legyen segítségére az amerikai boszorkányoknak és vegyék védelmük alá a San Francisco-ban lévő Nexus-t.
Maga a család az 1300-as évekre vezethető vissza, így ők képzik az egyik legrégebbi boszorkány családot, talán az egyik legterjedelmesebb Árnyak Könyvével. Múltjuk azonban leginkább egy görög drámára hasonlít. Természetüknél fogva a család legtöbb tagja rendkívül individualista szemlélettel élt, akkor is, amikor ez nem volt különösebben elfogadott. Előszeretettel mentek a saját fejük után és ezzel rekord tartók a máglyán elégetett boszorkányok listájában is. Ugyancsak ők talán az elszenvedői a legtöbb átkozódásnak, erre azonban nem büszkék és nem tartanak feljegyzéseket miféle átkokban is volt részük a múltban.
Mostanra teljesen szétszóródtak a világban, sokan nem is tartják a kapcsolatot a boszorkányságot űző családtagokkal. Csak egy szűk mag él még San Francisco-ban, akik többé-kevésbé végzik az Égieiktől kapott feladatukat.
Többségben női utódokkal rendelkeznek (nem tudni, hogy ez egy átok eredménye, vagy genetika), így mára alig vannak, akik továbbra is használják az Almer nevet, sokan idősebb korukban visszaváltoztatják ugyan. Az apák nem játszanak nagy szerepet ebben a leginkább matriarchális felépítésű családban.
A többi családdal való kapcsolatuk változó. Alapvetően jó kapcsolatot ápolnak az Oliveira-kkal, akik pozitívan fogadták az érkező segítséget. A Millbrook család azonban sértésnek érezte az Égiek felől, úgy vélték nem tartják őket kompetensnek és továbbra sem szívlelik a "betolakodó" Almer boszorkányokat, akiket ez vagy hidegen hagy, vagy nem. Szerencsére a rövid, 100 éves közös múltban szóváltáson kívül semmiféle attrócitás nem történt. Legalább is semmi olyan, amiről bárki is tudna.
Regisztrált karakterek: Vienne, Margaret Grace McLane

Millbrook
Feltehetőleg francia telepesekként jöttek az első csoportok valamelyikében, mára azonban törzsgyökeres amerikaiaknak tartják magukat. Nincsenek is feljegyzéseik a régebbi időkről. Rossz szájak úgy tartják, hogy semmiféle mágia nem volt bennük, amíg az egyik családtag össze nem hált egy őslakossal, de erről persze mindenki mélyen hallgatott. Hogy ennek mennyi valóságalapja van, valószínűleg már ők maguk sem tudják.
Ők az Almerekkel ellentétben egy rendkívül összetartó boszorkány család, bár nem minden tag él San Francisco-ban már, de tény, hogy náluk nem ritka, hogy több generáció is egy háztartásban él, vagy legalább is állandó kapcsolatot tartanak.
Ők tisztelik és ápolják a régi értékeket és hagyományokat. Talán ők rendelkeznek a legnagyobb lexikális tudással boszorkányság szempontjából, sok családtag töltötte az életét a történelem tanulmányozásával, levéltárak felkutatásával.
Általánosságban jellemző, hogy nagy energiákat fordítanak az új generáció felkészítésére, már fiatal korban bevonják őket a rituálékba és oktatják őket képességük használatára. Általánosságban véve rendkívül büszkék, adományként tekintenek a mágiára, nem is egy családtag követi is a wiccát is vallást.
Családmodel és párválasztás szempontjából változóak, de volt egy időszak, amikor a vérvonal megtartását rendkívül fontosnak találták és némi belterjesség alakult ki itt és ott, de nem szeretik, ha ezzel azonosítják őket, akkor sem ha továbbra is preferálnak boszorkányokkal házasodni.
Kapcsolatuk az Oliveira-kkal többnyire semleges, megvannak velük, segítenek egymásnak, de nincs különösebben erős kapcsolatuk. Míg az Almer boszorkányokkal nem kimondottan jönnek ki. Nem csak a jelenlétüket érzik sértőnek, mivel úgy érzik az Égiek nem tartották elegendőnek a két meglévő családot. Mióta pedig megismerték őket szemléletbeli különbségeik is gyakran kiéleződnek és konfliktussá válnak.
Regisztrált karakterek: Tracy K Millbrook

Oliveira
Őket talán a legnehezebb elhelyezni a történelemben és megmagyarázni, hogy mikor és hogy is kerültek San Francisco-ba. Mint azt a név is sugallja, ők Dél-Amerikai bevándorlók és ezt a múltban nem kizárólag legálisan tették, de ez még a mai napig is tart. Sokan közülük dolgoznak illegálisan fodrász szalonokban, vagy épp kertészként, takarítóként, de mostanra nagy számban rendelkeznek zöld kártyával és állampolgársággal is. Mivel mindig is igyekeztek beolvadni jobb életkörülmények reményében, a családi feljegyzéseik is igen kurták, a család legidősebb tagjai nagyjából ugyan számon tartják ki kinek a kije.
Ők mindig is preferálták a mágia rituális oldalát, amit manapság páran egyfajta megélhetési formává is alakítottak. Úgy mint tarot kártyából a jövő megmondása, teafüvekből jóslás vagy épp wodoo, rontások leszedése, szerelmi bájitalok. A kuruzslókkal ellentétben ez náluk hatásos is a legtöbb esetben, még ha a halandóknak inkább hazudnak, mert abból könnyebb pénzt csinálni, ha azt mondják, amit hallani szeretnének.
Tudásuk generációról generációra száll, nem ritka, hogy a család legidősebb tagja mutat meg mindent az unokáknak, aztán a csemeték általában eldöntik, hogy mennek a családi tradíciókkal, amikor felnőnek, vagy normális életet kezdenek és igyekeznek titkolni a múltjukat.
A család ugyan összetartó, de nem támasztanak elvárásokat a fiatalok felé. Az élet számukra eleve nem egyszerű, így minden gyermek képességei meg vannak kötve a születést követően, míg be nem töltik a 16. életévüket és eldöntik, hogy szeretnék-e azt vissza, vagy maradnának úgy ahogy vannak. Persze tudnak a boszorkányság létezéséről, megtanulnak sok apróságot addig, így nagyjából teljes képük van, hogy mit mulasztanak, ha nem szeretnék a képességeiket.
Így elég különbözőek a többi családhoz képest, de az ő módjuk is működik. Ezt pedig mind a két másik család elismeri. Ők talán az egyetlenek, akik teljesen konfliktusmentesen képesek együtt élni a többiekkel, nekik megvan a maguk problémája a bürokráciával, rasszizmussal, családi szellemekkel és démonokkal. Ők a ragasztó a két másik család között.
Regisztrált karakterek: -

 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://charmedworldtwo.hungarianforum.com
 
Rendek, kovenek és családok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Charmed World :: Leírások :: Árnyékok Könyve-
Ugrás: